ایمپلنت دندان چیست؟
نوشته شده توسط : niloo

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان به قطعه ای اطلاق می شود که تاج و ریشه دندان از دست رفته را بدون آسیب زدن به دندان های مجاور بازسازی می کند. در روش های قدیمی از تراش دندان های مجاور ناحیه بی دندانی و ساخت بریج (پل) برای جایگزینی یک یا تعدادی از دندان ها استفاده می شد. بهترين دكتر ايمپلنت در رشت ولی با انقلاب ایمپلنت، امروزه استفاده از بریج های دندانی به شدت محدود شده است. یک مزیت مهم کاشت ایمپلنت، این است که پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و ساختار محکم تری نسبت به بریج های متداول در گذشته دارد. همچنین حس و عملکرد دندان ایمپلنت شده، بسیار مشابه دندان طبیعی شماست.

مراحل ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت قطعه ای از جنس تیتانیوم میخی شکل است که جایگزین ریشه دندان می گردد. در پروسه کاشت ایمپلنت، ابتدا پایه در استخوان فک قرار داده می شود. سپس حدود سه الی چهار ماه زمان لازم است تا کاشت پایه به طور کامل با استخوان فک در اصطلاح پزشکی استئواینتگریشن شود یا به عبارت ساده تر جوش بخورد. حالا زمان مناسبی برای بازسازی تاج دندان است. برای این کار از اباتمنت یا قطعات پروتزی برای بازسازی روکش روی ایمپلنت استفاده می شود.

پروسه جراحی کاشت ایمپلنت دندان چگونه است؟

پروسه جراحی ایمپلنت شامل مراحل مختلفی باتوجه به شرایط دهان و استخوان فک بیمار است. جراح دندانپزشک ماهر با معاینه دقیق داخل دهانی و تهیه اسکن های مخصوص و عکس رادیوگرافی از ناحیه بی دندانی می تواند به شما در مورد نیازهای جراحی آگاهی کامل دهد. در مواردی که تمام شرایط مساعد باشد و طول و عرض استخوان کافی وجود داشته باشد، جراحی ایمپلنت تنها شامل قرار دادن پایه ایمپلنت (فیکسچر) خواهد بود.

اما در مواردی ممکن است با توجه به شرایط شما، کاشت ایمپلنت دندان نیاز به تدابیر خاصی داشته باشد. مثلا اگر مدت طولانی از کشیدن دندانتان گذشته یا دندان کشیده شده چند ریشه بوده، شاید نیاز به گذاشتن پیوند استخوانی، جراحی سینوس لیفت در فک بالا یا تقویت بافت نرم با استفاده از پیوندهای مخصوص داشته باشید. خیلی از این موارد یا همزمان با قرار دادن ایمپلنت برای شما انجام می شود و یا اگر نیاز باشد، ابتدا بازسازی های لازم انجام می شود و پس از سپری شدن زمان کافی با اطمینان اقدام به کاشت ایمپلنت دندان می شود. برای اطلاعات بیشتر و تعیین وقت رایگان مشاوره تخصصی کاشت ایمپلنت، با ما تماس بگیرید.

 

چرا باید از ایمپلنت های دندانی استفاده کنیم؟

وقتی یک تا تعدادی از دندان ها کشیده می شود، استخوان آن ناحیه کم عرض و فک باریک می شود. این اتفاق باعث حرکت دندان های مجاور و فک مقابل به سمت ناحیه بی دندانی میگردد. این از دست رفتن فضا، باعث تداخل در تغذیه مناسب و ایجاد مشکلات زنجیره ای می شود. پس بهترین حالت این است که اگر دندانی را از دست دادید، در شش ماه اول اقدام به جایگزین کردن آن با کاشت ایمپلنت کنید. متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده می شود که فرد زمانی برای قرار دادن ایمپلنت مراجعه می کند که به دلیل از دست رفتن زمان، فضای کافی برای قرار دادن پایه ایمپلنت وجود ندارد. درنتیجه نیاز به دستکاری و تراش دندان های مجاور برای قرار دادن یک پایه ایمپلنت با طول و قطر مناسب است.

توصیه می شود برای جلوگیری از تحلیل استخوان فک و حفظ نظم و ترتیب سیستم دندانی، در اولین فرصت نسبت به جایگزینی دندان از دست رفته با کاشت ایمپلنت اقدام کنید.

 

چه افرادی می توانند از ایمپلنت دندانی استفاده کنند؟

تقریبا تمام افراد سالم از لحاظ پزشکی، کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت  می باشند. در زمان های قبل محدودیت های بیشتری برای قرار دادن ایمپلنت وجود داشت.  هنوز هم بعضی از این تفکرات به طور نادرست باقی مانده است. برای مثال: افراد سیگاری و دارای مشکل قند خونی نمی توانند ایمپلنت بگذارند! اینطور نیست!

امروزه اگر شرایط پزشکی خارج از کنترل وجود نداشته باشد همه می توانند از درمان کاشت دندان بهره مند شوند.  برای مثال بیمارن دیابت کافی است یک سری از آزمایشات را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که میزان قند کنترل شده است. همچنین افراد سیگاری در صورتی که بتوانند کنترل مناسبی روی تعداد نخ مصرفی سیگار در طول روز داشته و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند، می توانند از ایمپلنت سال ها استفاده کنند. 

تنها در مواردی مانند بیماری های سیستمی کنترل نشده، بیماران تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی، مصرف کنندگان داروی پوکی استخوان و بارداری، ایمپلنت شیوه مناسبی نیست.

 

زمان تکمیل شدن پروسه ایمپلنت دندان

سه الی چهار ماه بعد از کاشت ایمپلنت، وقتی که پروسه جوش خوردن قطعه پروتزی پیچ شونده (اباتمنت) کامل شد، نوبت قالب گیری روکش و ساخت تاج دندان است. روکش می تواند می تواند از جنس تمام سرامیکی یا PFM باشد. حتی در مواردی، بجای پروتز ثابت از پروتز متحرک نیز بر روی ایمپلنت استفاده می شود. مدت زمان این مرحله، بستگی به طرح درمان شما و پزشکتان دارد.





:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 تير 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: